Nu am înțeles decizia închiderii piețelor, dar păstrării supermarketurilor. Nu înțeleg logica pentru care producătorii români, care și așa au fost afectați de condițiile meteo, să fie din nou loviți. Mai ales că aici vorbim de micii producători. Nu înțeleg de ce primăriile nu se pot organiza și aloca mai mulți polițiști locali care să verifice respectarea normelor. Și la piețe, inclusiv cele închise, intrarea se poate face organizat, exact la fel ca la supermarketuri.
Nu ați văzut, la fel ca și mine, angajați din supermaketuri sau paznici care poartă masca sub nas? Nu ați văzut clienți cu masca sub nas, după ce au trecut de măsurarea temperaturii? Nu ați văzut, unde încă mai sunt paznici cu termometrul în mână, că nu se mai măsoară temperatura la intrare, deși această condiție este obligatorie? Câte amenzi s-au dat în acele locuri?
E de neînțeles de ce un spațiu cu patron străin este mai sigur decât un spațiu cu patron român! Nu văd nici măcar o diferență între cum poate fi organizat accesul și desfășurarea activității economice din piețe față de un supermarket. Totul depinde de organizare și de respectarea normelor atât de către angajați și vânzători, cât și de către clienți.
Toate țările și-au luat măsuri de protecție a economiei naționale, de la cei mai mici producători, la cei mai mari. În orice perioadă de criză, alimentația este vitală. Este evident că statul va trebui să le dea compensații producătorilor români, împrumutându-se la bănci. Și uite așa ajungem să subvenționăm practic importul de alimente din alte țări.
Închiderea piețelor înseamnă că producătorii români suferă, în timp ce încurajăm importurile de alimente, adică ceea ce produc spaniolii, nemții, francezii etc. A nu se înțelege că am ceva cu producătorii din celelalte țări, dar prefer mâncarea și produsele noastre!